söndag 29 mars 2015

Marsklart

 Det är verkligen peppande att vara med i den här gruppen. Det jag sagt att jag ska bli klar med, blir jag klar med. Nu har jag sytt på bandet på min Pomegranatekofta och stickat mer än två centimeter, som var målet, på oket på min bohuskofta.
Det som inte är så kul är att jag upptäckt att mitt kit innehåller för lite av det bruna som är en av de mörka bottenfärgerna i oket. Mitt kit innehöll 4 gram och är snart slut som du ser på bilden. En annan kvinna som också har detta kittet har 14 gram i sitt. Jag har mailat till angoragarnet för att förhoppningsvis få köpa lite så att jag kan sticka klart koftan.

7 kommentarer:

 1. Åh, så fint och smart med bandet i koftan! Hur gör man det? Hur breda bör banden vara, och var placerar man dem lämpligast? Över sömmen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan använda vävda band även om det även funkar med snedremsor, som jag använde. De behöver vara så breda att de täcker sömsmånen på den klippta kanten. Jag gissar på 15-20 mm nånting. Eftersom jag redan stickat framkanten och gjort vanliga knapphål fick jag sätta dem innanför knapphålen. Men man kan även sy fast bandet så att knapphålen sys i bandet. Då syr man knapphålen på maskin. Jag har inte prövat det men jag vet att det går.

   Radera
  2. Tack för svaret Efwa! Kul att få lära sig något nytt att ta med sig in i nästa projekt!

   Radera
 2. Så snyggt med bandet. Är nyfiken på din bohusstickning och få se den växa fram.

  SvaraRadera
 3. Vad fin bohuskofta! Har länge velat sticka en. Gillar färgerna i din, vad var det den hette?
  Det blir alltid fint med dekorationsband :)

  SvaraRadera
 4. Tänk om man var så duktig som du med att få gjort i tid det man tänkt!
  Kram!

  SvaraRadera